Inspiratie

Mijn derde boek is verschenen!

Relaties

Vandaag is een bijzondere dag voor mij. Dit, omdat elke dag bijzonder is, omdat ik mijn vrouw vandaag 12 jaar ken en met name omdate mijn 3e boek, Macht over eigen kracht - de weg naar een harmonieuze liefdesrelatie, vandaag verschenen is!! En dit, zonder dat ik het zelf heb gepland; de uitgever heeft deze datum gekozen.

Lees meer

In the beginning… turning passion into work

Persoonlijke groei

Wanneer je gepassioneerd bent over iets, vergt het onder andere creativiteit, geduld, vertrouwen, geloof in jezelf en volharding om daar je brood mee te verdienen.

Lees meer

Liefde is..

Persoonlijke groei

Liefde is met vragen van collega-coach Karina Jap A Joe van Vind Licht....

Stel jezelf voor: Wie ben je, Wat voor werk doe je?
Ik heet Tariq Sadiek en begeleid individuen en teams hun doelen makkelijker te bereiken door bewustwordingsvragen te stellen die hen in hun kracht zetten en de antwoorden om te zetten naar actiepunten in de praktijk.

Lees meer

What did I loose?

Inspiratie

Omdat ik gewend ben resultaatgericht te zijn, voel ik me niet fijn als ik geen mooie resultaten zie.Toen ik zonet enkele potjes online damde en achter elkaar verloor, werd ik plotseling teruggebracht naar mijn eerste damkampioenschappen toen ik ook wedstrijden verloor. Ik voelde me even slecht als zonet.

Lees meer

Toolkits for Life Online

Persoonlijke groei

Toolkits for Lifeeen programma dat zich de afgelopen 7 jaar bij mij ontwikkeld heeft en verder groeit.
Een programma waar ik samen met anderen door heen heb mogen wandelen..

Lees meer

Onze innerlijke GPS

Inspiratie

Pijn heeft heel wat mooie boodschappen.Leer daarom goed ernaar te luisteren al dan niet met behulp van een deskundige

Lees meer

Wan swit’ wrokoman dey

Inspiratie

Ik merk dat ik geregeld rond deze tijd inspiratie heb en een boodschap ontvang. Ik denk dat dit komt door mijn liefde voor de 'wrokomans'. Vannacht heb ik mezelf erop betrapt dat die liefde voor de werknemer groter was dan die voor de werkgever. Er is volgens mij ook geen 'werkgevers-dag'.

Lees meer

I love teams

Coaching, Management, Productiviteit

I love teams. I love working in groups. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen individueel kunnen stralen en hoe dat, gecombineerd met anderen, een supereffect heeft.

Lees meer

CariCoach graduates 2019-2020

Coaching, Persoonlijke groei

Gefeliciteerd Daniella Robles, Lunice Heuvel, Vishant Poeran. Op 25 februari jl. mochten zij hun certificaat in ontvangst nemen van de coachingscursus The Art & Science of Coaching, die 8 oktober 2019 startte en verzorgd werd door Harold Koning Ph.D. en in de praktijk begeleid is door Tariq Sadiek.

Lees meer

Inhouse Coach

Coaching, Productiviteit

Er wordt vaker van directeuren, managers, mensen in een leidinggevende positie verwacht dat ze people skills hebben. Dit motiveert de teamleden en kan leiden tot een hogere productiviteit. Los van de formele functies die mensen hebben, denk ik dat we sowieso respectvol met elkaar moeten omgaan, dus ook op de werkvloer.

Lees meer

En nu

Inspiratie

Al enige tijd ervaar ik geen motivatie om het werk te doen waar ik ooit over gedroomd had.
Een beetje beangstigend vond ik. Hoe kan ik me als Life coach zo voelen? Waar kan het aan liggen?

Lees meer

Nieuwbouw NSBS-Shiatsu massage gebouw

Geen categorie

Dit project is ons tweede project geweest. Het idee NSBS te benaderen kwam al gauw, gezien ik ook als vrijwilleger (door mevrouw Eef Lim A Po) voor de masseurs heb gewerkt. In 2014 tijdens een owroe yari lunch kreeg ik hartverwarmende brassa’s van de masseurs. Toen realiseerde ik dat ik ook beperkt was en wel in het ontvangen van liefde. Zo denk ik dat iedereen wel een beperking heeft. Alleen is een deel van ons niet gelabeld.

Lees meer

Mijn eigen bedrijf opzetten of voor een baas werken tot mijn pensioen?

Inspiratie

Een vraag die ik vaker ben tegengekomen gedurende mijn coachingscarrière. Een paar van de mensen hebben een eigen bedrijf opgezet en een paar zijn door blijven werken voor hun werkgever.

Lees meer

CariCoach 2019-2020 gaat 8 oktober van start!

Coaching, Persoonlijke groei

In ieder van ons zit een coach verborgen. Het coachen kom je tegen op je werk, in je sociaal leven, en ook in familie en in je gezin. Sommigen van ons zijn gepassioneerd om anderen te “helpen” (coachen) naar hun next level en dat doen we vaak op basis van onze levenservaringen en onze best practices; wat werkt voor ons.

Lees meer

Me, You and God

Inspiratie

Tien jaar geleden zijn er momenten geweest dat ik had gehyperventileerd, paniekaanvallen creëerde, niet naar buiten durfde, geen energie had om iets te doen en niet wist hoe te putten uit de bron om te helen.

Lees meer

The Chain (ketting) Within

Inspiratie

Ten eerste wens ik iedereen een respectvolle Keti-Koti.Respect, voor degenen die door dat proces heen zijn gegaan. De pijn, haat, woede, angst, het verdriet vind ik moeilijk om over te schrijven.

Lees meer

Welke werkcultuur past bij jou?

Inspiratie, Management

Organisaties kunnen diverse werkculturen hebben. Hierbij valt te denken aan procesgericht tegenover resultaatgericht en mensgericht tegenover taakgericht

Lees meer

Wat wil jij worden wanneer je groot bent?

Inspiratie

Dit is een vraag die wij geregeld aan kinderen stellen. Mijn antwoord toen was, zoals velen; ‘piloot!’. Dat ging niet door. Ook had ik een kleine interesse voor hartchirurgie. Ook dat ging niet door. Ik belandde op de studie Medische Informatiekunde en werd “Medisch Informatiekundige”, dacht ik.

Lees meer

Hoe onafhankelijk ben jij?

Inspiratie

Toen ik klein was, zag ik 25 november als de dag waarop Suriname onafhankelijk werd. Zo werd het ons immers geleerd op school. Wat ik later ben gaan ontdekken, is dat onafhankelijk zijn een proces kent. Een proces, waarbij er net als elk ander groei- en veranderproces geduld, vertrouwen, wilskracht, een dosis positiviteit en andere eigenschappen nodig zijn.

Lees meer

Opgeven of ervoor gaan?

Coaching, Design, Gezondheid, Happiness, Inspiratie, Management, Persoonlijke groei, Productiviteit

“In de wandelgangen van bedrijven horen we geklaag. In de supermarkt horen we hetzelfde, een brood bijna SRD 10,-. Is dit nu juist de tijd om te balen van de situatie, te twijfelen aan de mogelijkheden en te geloven in de crisis OF is dit nu juist de tijd om te focussen op de mogelijkheden om te groeien, jezelf sterker te maken en alles uit de kast te halen? Gaan we ervoor of zullen we opgeven en genoegen nemen met de situatie?

Lees meer

De goedkoopste en gezondste drank: water

Gezondheid

Om het hydratieniveau van jouw lichaam op peil te houden, wordt geadviseerd gemiddeld twee liter water per dag te drinken.
Het drinken van water in de ochtend op een lege maag, aangelengd met een paar druppels citroen heeft een zuiverend effect op onze dikke darm. Tevens worden nutriënten makkelijker opgenomen.

Lees meer

Verandering begint bij jezelf

Coaching

In ons huidige tijdperk vindt verandering sneller plaats dan voorheen. Gaat u maar na binnen hoeveel tijd informatie u bereikt. Alle informatie die u bereikt kan bewust of onbewust bijdragen aan de manieren waarop u denkt of handelt in het vervolg. Veranderingen gaan soms makkelijk, soms met moeite. Ze kunnen ook voor groei zorgen, als u er op die manier naar kijkt. Vaak verzetten we ons ertegen, omdat we bang of onzeker zijn. We zijn geneigd vast te houden aan het bekende en vertrouwde. Tegelijkertijd willen we wel een betere baan, een eigen perceel, huis, een stralende gezondheid, een succesvol en gelukkig leven. Wens jij te denken in termen van obstakels of opportuniteiten? Om onze vastgeroeste (denk)patronen sneller te doorbreken kunnen wij gebruik maken van coaching. Dit betreft een stapsgewijze begeleiding richting onze levens-, werk- en relatiedoelen. Om anderen te kunnen coachen, draagt het positief bij als je zelf ook door jouw eigen ontwikkelingsproces gaat, hetgeen gebeurt via CariCoach.

Lees meer

Terugblik op Arbeidersdag

Productiviteit

Uit on-line onderzoek kwam ik na twaalf jaar geleden zelf in het arbeidsproces te zijn gestapt nu pas achter wat het inhoudt. Vroeger had ik het idee: “een dag om de arbeiders te danken voor hun behaalde resultaten en lekker een dag vrij!”. Ik kwam erachter dat dit voor een deel waar was. Het andere deel houdt in dat “de invoering van de acht-urige werkdag” wordt gevierd. Dit gaat terug naar 1886 (Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Workers%27_Day)

Lees meer

De manjaboom aan het woord

Inspiratie

Toen ik laatst mijn manjaboom bestudeerde, vielen mij enkele zaken op:
Het heeft een tijdje geduurd voordat het zaad uitgroeide tot een boom.
Daarna duurde het wederom even voordat er vruchten kwamen.
In de tussentijd waren en zorg, water, zon en voeding uit de bodem nodig.
Soms moesten er takken gesnoeid worden, als ze te veel richting de buren gingen.
Er zijn periodes van groei, bloei en oogst.
De manjaboom zorgt goed voor zichzelf en denkt niet aan andere planten in de tuin.
Soms komt er onkruid en komen er vogels en insecten.
Soms zijn er te veel manja’s en rotten ze op de grond.

Lees meer

Op een gezonde manier productiever zijn?

Productiviteit

Wanneer we eenmaal aan de slag met ons werk, kunnen wij er gauw verstrikt in raken. Deadlines moeten gehaald worden. Het management heeft met spoed een rapport nodig. Een ‘grote’ potentiële klant wil een offerte hebben. Om maar niet te denken aan je zoontje of dochtertje, dat vandaag ziek thuis is.

Lees meer

De kracht van dankbaarheid

Happiness

“Meer willen”, “nu al ergens anders willen zijn”, “goal and target driven zijn”, die grote “drive” in ons die ons op weg helpt en ook helpt vergeten stil te staan bij de zaken die we tot nu toe hebben gerealiseerd. Herkent u dit? De focus is onbewust op wat verkeerd ging en wie zijn of haar werk niet goed deed. De weg naar het behalen van “meer” is dan ook in veel situaties stressvol.

Lees meer

Gelukkkig met je werk

Happiness

Op een schaal van één tot en met tien, hoe gelukkig ben jij met het werk dat je doet? Indien je het gevoel hebt dat je het werk doet, dat bij jouw (leef)stijl past, gefeliciteerd! Indien dit niet zo is, hoef je niet in paniek te raken. Volgens Amerikaans onderzoek is 50% van degenen die zijn onderzocht ‘happy’ met het werk dat ze doet.

Lees meer

Wat is Life Coaching

Coaching, Persoonlijke groei

Iedereen wil op het diepste niveau geluk ervaren. In ons dagelijks leven ervaren we echter geregeld problemen. Om onze problemen te verhelpen, lossen we die soms zelf op. Soms praten we er met iemand anders over. Soms laten we het zo. Bij te lang onderdrukken van problemen, gaat ons systeem een gil geven. Dit kan in de vorm van een mentale of emotionele klacht (piekeren, stress, angst, irritatie). Onderdrukken we die nog langer, dan kan er zelfs een fysieke klacht (pijn, ziekte) ontstaan.

Lees meer

Wat is Life Coaching – Panorama ATV

Coaching

Bekijk ons interview in Panorama, ATV, op 20 oktober 2015. Onze dank gaat uit naar Ben Fazal Alikhan en crew.

Lees meer

Van Team Building naar Team Learning

Management

door: Harold Koning
Elke organisatie wordt, bewust of onbewust, geleid door bepaalde principes en theorieën. Mensen komen bijeen in groepen met bepaalde doelstellingen, al dan niet uitgesproken, en beginnen te werken.
Iedereen in de groep (team) heeft een visie t.a.v. zijn of haar functie in het geheel, en die visies zijn meestal onbekend voor de andere deelnemers.

Lees meer

Increasing productivity in a healthy way

Management

Inleiders: Tariq Sadiek, M.Sc., Erika van der Mark

Wist u dat medewerkers tot 50% productiever zijn als ze zich gelukkig voelen? Wist u dat volgens internationaal onderzoek gemiddeld 50% van de werkenden gelukkig is met het werk dat ze doet? Volgens de Dalai Lama (spirituele leider) en volgens WITHIN is gelukkig zijn een keuze. De coaches van WITHIN ondersteunen medewerkers bij het maken van deze keuze en de stapsgewijze toepassing ervan in de praktijk. Dit doen zij door individuele Life Coaching, Life Classes en Team Coaching.

Lees meer

Van Traditioneel Leiderschap naar Modern Leiderschap in Suriname

Management

door: Harold Koning

Kenmerken van op gewoonte gebaseerde leiders zijn o.a. onduidelijkheid, weinig respect voor medewerkers, vormen van absolute macht, vage beloften, onvoorspelbaar gedrag, voorzichtigheid van de zijde van medewerkers, egocentrisch gedrag, tegenhouden van verandering en vernieuwing, sterke nadruk op procedures, onaanspreekbaarheid, onbereikbaarheid, niet erkennen van eigen fouten, druk uitoefenen op ondergeschikten, verborgen dreigementen, vermijden van belangrijke topics, vooral waar de leider eigen gedragingen moet veranderen.

Lees meer

De weg naar een dreamteam

Management

Op 24 juli 2015 kwam het boek "Macht over eigen kracht - de weg naar een dreamteam" uit. Dit boek is geschreven door Tariq Sadiek en bevat 21 richtinggevende vragen voor teamleiders om het beste uit hun team te halen. Voor het persbericht verschenen in Dagblad Suriname op 14 augustus 2015, klik op lees meer...

Lees meer

Stressreductie voor een betere productie

Gezondheid

‘Stress Reduction for better Producten’ was het thema van de gehouden lezing in het Educatief Centrum van de Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS), de inleider van de lezing was Harold King. De aandachtspunten tijdens de lezing waren: Wat is chronische stress, Het hoog ziekteverzuim als waarneembaar symptoom en wat de invloed hiervan kan zijn op de gezondheid, Productie en kwaliteit van het werk.

Lees meer

Dynamic Wellness Stratgies en WITHIN zetten coachings-opleidingsdivisie op

Coaching

Dynamic Wellness Stratgies (Miami, Florida) en Within Life Coaching & Healing (Paramaribo) hebben begin maart hun opleidingsdivisie, genaamd CariCoach, opgezet. De initiatiefnemers, respectievelijk Harold Koning en Tariq Sadiek hebben de afgelopen drie jaar in bedrijfsverband 40 mensen opgeleid in de basiscursus Coaching voor leidinggevenden.

Lees meer

De weg naar jezelf

Persoonlijke groei

Op 18 oktober 2013 kwam het boek "Macht over eigen kracht - de weg naar jezelf" uit. Dit boek is geschreven door Tariq Sadiek en bevat 49 bewustwordingsvragen om jezelf beter te leren kennen. Op dinsdag 14 januari 2014 verscheen in De Ware Tijd een interview over dit boek.

Lees meer

Autorijden en Life Coaching

Coaching

Wanneer we in onze auto stappen en ergens naar toe rijden, nemen we een aantal besluiten automatisch, zonder erbij na te denken. Welke intelligenties, kwaliteiten en talenten komen aan bod en hoe kunnen we deze lijn doortrekken naar andere gebieden van het leven?

Lees meer

Sing your Song, Dance your Dance

Inspiratie, Persoonlijke groei

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de Hermitage Mall in Paramaribo, Suriname. Sfeervol, mooie winkels met prachtige mensen die er werken en langslopen. Rechtsvoor me D’essential, een winkel die me laat denken aan ‘in mezelf kijken’, links van mij een juwelier met de boodschap ‘slijp de diamant die je in je hebt’… linksvoor Shoebizz, die mij zegt ‘in actie komen door stappen te nemen’, rechts van mij Keystone Travel die mijn reis illustreert om uiteindelijk mijn eigen prachtige kunstwerk te maken, dat vlak voor mij staat met mooie bladeren in de vorm van harten! De geur van PerfumeSpot rechts of de sigarettengeur links, voor welke ervaring wil ik kiezen? Ja, ik heb keuzevrijheid, ik kies voor de liefdevolle ervaring op deze prachtige wereld, waaraan Around the World links van mij mij herinnert. En dan ook rechts van mij Lennox, een telefoonwinkel die zegt, ‘communiceer hierover met anderen'!

Lees meer